Yogavandring i Kerala

18-31 Januari 2024
14 dagar

Läs mer

Yogavandring i Kerala

18-31 Januari 2023
14 dagar

Läs mer

Yoga och rörelse varje dag. Underbart vacker natur. Kultur och mat med alla sinnen.

Kerala, Indien

Datum:

18 – 31 januari 2024
14 dagar – platser kvar

Kostnad:
36.700kr/person i dubbelrum

Denna resa är inställd.
Nästa resa planeras äga rum vid nyår 2024-25.
Kontakta oss om du vill sätta upp dig på intresselistan!

DEN LILLA DELSTATEN KERALA, längst ner i södra Indien, välkomnar oss med sin frodiga grönska, sina svala berg, sina spännande vattenvägar och långa stränder.

Vi hälsar varje morgon med yoga och njuter av vandring i bergen, som gör kroppen trött och glad. Vi hittar vackra ställen längs stigen där vi hämtar andan, har tid för eftertanke och låter oss hänföras.

Vi upptäcker det vilda Indien och spanar efter tiger på vår vandring i djungeln. Vi utforskar Keralas rika historia och kultur, blir experter på te och kryddor och blir förälskade i den sydindiska maten.

Vi bor på husbåt och glider fram på Backwaters, innan vi avslutar äventyret med några sköna dagar vid havet. På vår resort kan vi prova Ayurveda med behandlingar och hälsosam mat.

Vill du följa med på vår magiska resa?
Välkommen!

Vi lämnar Rhodo Valley Camp och fortsätter vår vandring, genom varierad terräng i djungel och gräsmark, fortfarande högt upp i bergen. Vi äter lunch längs vägen, passerar några sjöar och vandrar i vackra dalar tillbaka i teodlingstrakter.

Ur programmet, dag för dag

Dag 1 – Avresa

Avresa från Stockholm, Arlanda.

Dag 2 – Vi landar i Kochi och Kondailip

Vi landar i Kochi, Indien. Där möts vi av Britta, Sofia och bussen som tar oss till vår mysiga resort Kondailip. Vi ägnar dagen åt yoga, vila och kanske ett dopp i poolen, innan vi möts igen för välkomstmiddag och kulturprogram.

Dag 3 – Hav, kanaler och yoga

Vi börjar dagen med yoga vid soluppgången, till fågelsång och stilla vattenljud. Båttur på Backwaters, bad, yogaworkshop och promenad.

Dag 4 – Utflykt till Fort Kochi

Dagen börjar med yoga. Efter frukost tar vi oss till Fort Kochi och Mattancherry, två gamla spännande delar av storstaden Kochi, där så många av världens främsta handelskompanier har kommit och gått sedan urminnes tider. Historisk vandring, lunch och tid för kul shopping.

Dag 5 – Mot Kardemummabergen och vandring etapp 1

Nu bär det av österut upp i Kardemummabergen, till bergsorten och tehuvudstaden Munnar. Vi utforskar teindustrin och innan solen går ned har vi också påbörjat vår bergsvandring och nått upp till första campen.

Dag 6 – Vandring, etapp II: upp på toppen!

Vilken lyx att bli bjuden på te på sängkanten – och sedan mötas för morgonyoga följt av indisk frukost! Vandringens högsta punkt är dagens mål: Meesapulimala, 2660 möh. En magisk etapp! 

Dag 7 – Vandring, etapp III

Morgonyoga och frukost, sedan lämnar vi Rhodo Valley Camp och fortsätter vår vandring, genom varierad terräng i djungel och gräsmark. Dagens etapp är vandringens tuffaste, men vi tar det i långsamt tempo och gör många stopp då vi njuter av utsikt och massäck. 

Dag 8 – Vandring, etapp IV och vidare resa till Thekkady

Solen går upp och vi yogar såklart. Dags för vår sista vandringsetapp. Nu går det nedför, mestadels på grusväg och vid Top Station möts vi av vår buss som tar oss vidare till bergsstaden Thekkady.

Dag 9 – Periyar Nationalpark

Dagen börjar tidigt, med guidad vandring i Periyar Nationalpark, som ligger alldeles nära vårt hotell. Eftermiddagen ägnar vi åt kryddor: ser hur de växer och lär oss allt om hur de används i mat och som medicin. En höjdpunkt för alla oss som älskar indisk mat!

 

Dag 10 – Resa till kusten och stilla äventyr på husbåt

Tidig avresa mot Alleppey. Nu bär det av nedför Kardemummabergen, längs de vackra vindlande vägarna, i sydvästlig riktning mot kusten. Vi kliver ombord på våra husbåtar för ett dygns vilsam kryssning på Backwaters.

Dag 11 – Vakna på floden och somna vid havet

När solen går upp över Backwaters får vi ännu en en magisk morgon. Vi går iland för ett yogapass tillsammans och reser sedan vidare i kanalsystemet. När vi går iland tar vi vår buss till resans sista stopp: Marari beach. 

Dag 12 – 13 – Vila

Morgonyoga, frukost och fri tid resten av dagen – kanske på stranden eller i hängmattan. Vi yogar i solnedgången och gästas även av en indiska yogalärare för ett pass.

Dag 14 – Hemresa

Vi reser med flyg från Kochi tidigt på morgonen och landar i Sverige strax efter lunch.

Bra att veta: Programmet kan ändras beroende på lokala förhållanden vi inte råder över.
I så fall gör vi vårt yttersta för att förändringarna inte ska bli påverka din resa negativt.

Dina färdledare på yogavandringen

Britta och Sofia är vänner sedan några år och har skapat programmet på plats i Indien. Den första yogavandringen blev snabbt fullbokad och genomfördes i november 2022. Våra deltagare gav oss fantastiskt fin feedback och själva tycker vi att kombinationen vandring och yoga är magisk. Att dessutom uppleva äventyret i yogans hemland, med kulturen, naturen, maten och historien som inspirerande inslag, är oslagbart!

Britta Algulin är erfaren reseledare i Indien och guidar med kunskap och glädje genom den brokiga indiska verkligheten, förklarar kultur, religion och samhälle – och vet vart du ska gå för att hitta de fina små butikerna och den underbara maten. Hennes resenärer har givit henne högsta betyg som guide i över tio år. Britta och hennes företag Into India AB ansvarar för programmet på vår resa och för att din totala upplevelse blir maxat positiv. Vi samarbetar med erfarna och kunniga partners i Indien. Läs mer om Britta:

Sofia Dejke är en erfaren och uppskattad yogalärare som arrangerat ett stort antal yogavandringar. Hon har även utvecklat och drivit egen yogastudio med flera anställda. Sofia skapar personliga yogapass på rätt nivå för deltagarna, både på bergstoppar, på stranden och i djungeln. Hon delar också med sig av sin kunskap om yoga, anatomi och friskvård. Sofia leder alla yogapass och finns med i gruppen under hela resan.

Detta ingår

 • Reguljärflyg Stockholm – Kochi med Emirates, tur och retur.
 • Svensk färdledning och tolkning.
 • Yogaklasser enligt program, med svensk yogalärare.
 • Inkvartering i dubbelrum på 4- och 5-stjärniga hotell, samt i flerbäddsrum på enkla camps de tre nätter vi är på vandring runt Munnar. (Mer information om hotellen finns på intoindia.se)
 • Dricks till servicepersonal som hanterar vårt bagage.
 • Dricks till serveringspersonal vid gemensamma måltider.
 • Into India Sweden AB har lagstadgad garanti hos Kammarkollegiet i enlighet med resegarantilagen.

Boende:


Måltider: 

 • Frukost varje dag
 • Samtliga måltider dag 1–7, samt ombord på husbåten.
 • Övriga måltider enligt program, se pdf.
 • Avskedsmiddag i Marari.

Tillägg:

 • Enkelrum, tillägg: 6.300 kr. (Ej möjligt de tre nätter vi är på vandring.)
 • Ayurveda prova-på-kur på ABAD Turtle Beach Resort.
  Pris: 2.350 kr.
 • PT-yogaklass med Sofia Dejke, resans yogalärare.
  Klassen äger rum under resan och omfattar 40 minuters individuell konsultation med övningar.
  Pris: 650 kr.
 • Halvdagsutflykt i Marari, till Mararikulam Sree Mahadeva Temple och annat sevärt i närheten. Bokas med Britta på plats (självkostnadspris).

Ayurveda

Prova-på-Ayurveda på ABAD Turtle Beach Resort. Kuren omfattar 3 dagar och börjar med att du får träffa klinikens doktor som gör en undersökning och intervjuar dig. Du får veta din dosha och en plan tas fram för dina behandlingar, som består av massage av olika slag (90 minuter/dag). Du får också några tips kring kost och livsstil. I restaurangen finns ayurvedisk mat som gör dig gott (frukost, lunch och middag). Pris: 2.350 kr.
HÖSTKAMPANJ! Du får Ayurvedapaketet som gåva om du bokar senast 15 november. Grattis!

Ayurveda är ingen quick-fix och en så här kort kur kan inte förväntas bota några hälsoproblem – men du får en upplevelse av vad Ayurveda går ut på – och kanske vill du återvända till Indien och göra en längre kur vid ett senare tillfälle?