info@intoindia.se

E-postadress

+46 (0)730 406160

Mobil & Whatsapp

Norrtälje/Sverige

Adress

}

Alltid välkommen!

Öppetider

Yoga och vandra i Kerala

28 december 2024 – 10 januari 2025
14 dagar

Läs mer

Yoga och vandra i Kerala

28 december 2024 – 10 januari 2025
14 dagar

Läs mer

Yoga och rörelse varje dag. Underbart vacker natur. Kultur och mat med alla sinnen.

Kerala, Indien

Datum:

28 december 2024 – 10 januari 2025
14 dagar

Kostnad:
42.690 kr/person i dubbelrum

Boka-tidigt-pris t o m 30 juni:
41.690 kr/ person i dubbelrum

 

GE DIG SJÄLV DEN BÄSTA STARTEN PÅ 2025! Den lilla delstaten Kerala, längst ner i södra Indien, välkomnar oss med sin frodiga grönska, sina svala berg, sina spännande vattenvägar och långa stränder.

Vi hälsar varje morgon med yoga och njuter av tre dagars vandring i bergen, som gör kroppen trött och glad. Vi hittar vackra ställen längs stigen där vi hämtar andan, har tid för eftertanke och låter oss hänföras.

Vi upptäcker det vilda Indien och spanar efter tiger på vår vandring i djungeln. Vi utforskar Keralas rika historia och kultur, blir experter på te och kryddor och blir förälskade i den sydindiska maten.

Vi bor på husbåt och glider fram på Backwaters, innan vi avslutar äventyret med några sköna dagar vid havet. På vår resort kan vi prova Ayurveda med behandlingar och hälsosam mat.

Vill du följa med på vår magiska resa?
Välkommen!

Vi lämnar Rhodo Valley Camp och fortsätter vår vandring, genom varierad terräng i djungel och gräsmark, fortfarande högt upp i bergen. Vi äter lunch längs vägen, passerar några sjöar och vandrar i vackra dalar tillbaka i teodlingstrakter.

Ur programmet, dag för dag

Dag 1 – Avresa

Avresa från Stockholm, Arlanda.

Dag 2 – Vi landar i Kochi och Kondailip

Vi landar i Kochi, Indien. Där möts vi av Britta, Sofia och bussen som tar oss till vår mysiga resort Kondailip. Vi ägnar dagen åt yoga, vila och kanske ett dopp i poolen, innan vi möts igen för välkomstmiddag och kulturprogram.

Dag 3 – Hav, kanaler och yoga

Vi börjar dagen med yoga vid soluppgången, till fågelsång och stilla vattenljud. Båttur på Backwaters, bad, yogaworkshop och promenad.

Dag 4 – Spännande nyårsafton

Dagen börjar med yoga. Efter frukost tar vi oss till Fort Kochi och Mattancherry, två intressanta gamla delar av storstaden Kochi, där så många av världens främsta handelskompanier har kommit och gått sedan urminnes tider. Historisk vandring, lunch och tid för kul shopping. Efter kvällsyogan firar vi in det nya året med bubbel och en god middag!

Dag 5 – Mot Kardemummabergen

Nu bär det av österut upp i Kardemummabergen, till bergsorten och tehuvudstaden Munnar. Vi utforskar teindustrin och innan solen går ned har vi tagit oss upp till Rhodo Valley Camp med jeep.

Dag 6 – Vandring, etapp I: upp på toppen!

Vilken lyx att bli bjuden på te på sängkanten – och sedan mötas för morgonyoga följd av indisk frukost! Vandringens högsta punkt är dagens mål: Meesapulimala, 2660 möh. En magisk etapp!

Dag 7 – Vandring, etapp II

Morgonyoga och frukost, sedan lämnar vi Rhodo Valley Camp och fortsätter vår vandring, genom varierad terräng i djungel och gräsmark. Dagens etapp är vandringens tuffaste, men vi tar det i långsamt tempo och gör många stopp då vi njuter av utsikt och massäck.

Dag 8 – Vandring, etapp III och vidare resa till Thekkady

Solen går upp och vi yogar såklart. Dags för vår sista vandringsetapp. Nu går det nedför, mestadels på grusväg och vid Top Station möts vi av vår buss som tar oss vidare till bergsstaden Thekkady.

Dag 9 – Periyar Nationalpark

Dagen börjar tidigt, med guidad vandring i Periyar Nationalpark, som ligger alldeles nära vårt hotell. Eftermiddagen ägnar vi åt kryddor: ser hur de växer och lär oss allt om hur de används i mat och som medicin. En höjdpunkt för alla oss som älskar indisk mat!

 

Dag 10 – Resa till kusten och stilla äventyr på husbåt

Tidig avresa mot Alleppey. Nu bär det av nedför Kardemummabergen, längs de vackra vindlande vägarna, i sydvästlig riktning mot kusten. Vi kliver ombord på våra husbåtar för ett dygns vilsam kryssning på Backwaters.

Dag 11 – Vakna på floden och somna vid havet

När solen går upp över Backwaters får vi ännu en en magisk morgon. Vi går iland för ett yogapass tillsammans och reser sedan vidare i kanalsystemet. När vi går iland tar vi vår buss till resans sista stopp: Marari beach.

Dag 12 – 13 – Vila

Morgonyoga, frukost och fri tid resten av dagen – kanske på stranden, i hängmattan eller med Sofia i ett privat yogapass? Vi yogar i solnedgången och gästas även av en indisk yogalärare i en specialklass.

Dag 14 – Hemresa

Vi reser med flyg från Kochi tidigt på morgonen och landar i Sverige strax efter lunch.

Bra att veta: Programmet kan ändras beroende på lokala förhållanden vi inte råder över.
I så fall gör vi vårt yttersta för att förändringarna inte ska bli påverka din resa negativt.

Dina färdledare på yogavandringen

Britta och Sofia är vänner sedan några år och har skapat programmet på plats i Indien. Den första yogavandringen blev snabbt fullbokad och genomfördes i november 2022. Våra deltagare gav oss fantastiskt fin feedback och själva tycker vi att kombinationen vandring och yoga är magisk. Att dessutom uppleva äventyret i yogans hemland, med kulturen, naturen, maten och historien som inspirerande inslag, är oslagbart!

Britta Algulin är erfaren reseledare i Indien och guidar med kunskap och glädje genom den brokiga indiska verkligheten, förklarar kultur, religion och samhälle – och vet vart du ska gå för att hitta de fina små butikerna och den underbara maten. Hennes resenärer har givit henne högsta betyg som guide i över tio år. Britta och hennes företag Into India AB ansvarar för programmet på vår resa och för att din totala upplevelse blir maxat positiv. Vi samarbetar med erfarna och kunniga partners i Indien. Läs mer om Britta:

Sofia Dejke är en erfaren och uppskattad yogalärare som arrangerat ett stort antal yogavandringar. Hon driver det egna företaget Sofia Dejke Yoga och har tidigare ägt en egen yogastudio med flera anställda. Sofia skapar personliga yogapass på rätt nivå för deltagarna, både på bergstoppar, på stranden och i djungeln. Hon delar också med sig av sin kunskap om yoga, anatomi och friskvård. Sofia leder alla yogapass och finns med i gruppen under hela resan. Läs mer om Sofia:

Detta ingår

 • Reguljärflyg Stockholm – Kochi med Qatar Airways, tur och retur.
 • Svensk färdledning och tolkning.
 • Yogaklasser enligt program, med svensk yogalärare.
 • Inkvartering i dubbelrum på 4- och 5-stjärniga hotell, samt i flerbäddsrum på enkla camps de tre nätter vi är på vandring runt Munnar. (Mer information om hotellen finns på intoindia.se)
 • Dricks till servicepersonal som hanterar vårt bagage.
 • Dricks till serveringspersonal vid gemensamma måltider.
 • Into India Sweden AB har lagstadgad garanti hos Kammarkollegiet i enlighet med resegarantilagen.

Boende:


Måltider: 

 • Frukost varje dag
 • Samtliga måltider dag 1–7, lunch dag 8, samt alla måltider ombord på husbåten.
 • Övriga måltider enligt program, se pdf.
 • Avskedsmiddag i Marari.

Tillägg:

 • Enkelrum, pris: 7.390 kr. (Ej möjligt de tre nätter vi är på vandring.)
 • Ayurveda prova-på-kur på ABAD Turtle Beach Resort. Pris: 2.500 kr.
 • PT-yogaklass med Sofia Dejke, resans yogalärare.
  Klassen omfattar 40 minuters individuell konsultation med övningar. Pris: 650 kr.
 • Halvdagsutflykt i Marari, till Mararikulam Sree Mahadeva Temple och annat sevärt i närheten. Bokas med Britta på plats (självkostnadspris).

 

Ayurveda

Prova-på-Ayurveda på ABAD Turtle Beach Resort. Kuren omfattar 3 dagar och börjar med att du får träffa klinikens doktor som gör en undersökning och intervjuar dig. Du får veta din dosha och en plan tas fram för dina behandlingar, som består av massage av olika slag (90 minuter/dag). Du får också några tips kring kost och livsstil. I restaurangen finns ayurvedisk mat som gör dig gott (frukost, lunch och middag).

Ayurveda är ingen quick-fix och en så här kort kur kan inte förväntas bota några hälsoproblem – men du får en upplevelse av vad Ayurveda går ut på – och kanske vill du återvända till Indien och göra en längre kur vid ett senare tillfälle?