Om Mig

I am very much Into India.

Alltså jag menar fascinerad, intresserad och engagerad. I mitt företag Into India vill jag sprida nyfikenhet på världens största demokrati, där planetens flesta tigrar bor och där schackspelet uppfanns. Men också det folk som gjorde ickevåld till politisk strategi och som utövar global ”soft power” med yoga, ayurveda och Bollywoodfilm. Into Indias resor är skapade med hög kvalitet, stort engagemang och i nära samarbete med vänner och partners i Indien – sådana resor jag själv skulle vilja åka på!

I Indien möter vi världen som den är. Där finns de vackraste tyger och mest utsökta matkultur – men också människor som saknar kläder och något att äta. Där finns politiskt våld och barn som tvingas arbeta, men också hjältar som Mahatma Gandhi och Kailash Satyarthi. Och allt däremellan, det är lätt att glömma i kontrasternas land. För mig har många av de människor jag mött i Indien blivit mina förebilder i mitt yrke som socionom, skolmänniska och personalchef. Rita och Sivagami i Chennais slum och Sujatha på skolan i Gulbarga, och många många fler sedan mitt första besök 1986. De är inga helgon, utan står med fötterna på jorden och hittar fungerande strategier för att upprätta människovärde, erbjuda utbildning och hjälp till självhjälp.

Jag är en erfaren reseledare i Indien och guidar med kunskap och glädje genom den brokiga indiska verkligheten, förklarar kultur, religion och samhälle – och hjälper dig hitta fram till många små fina butiker, vackert hantverk och riktigt god mat. Mina resenärer har givit mig högsta betyg som guide i över tio år. Jag är påläst och har gjort det till en sport att förmedla det komplexa Indien på ett lustfyllt sätt till dig som resenär. Mitt specialområde är skola och utbildning. Jag har ett stort kontaktnät och goda samarbetspartners i Indien.

Att resa i Indien är inte svårt, men det kan vara trixigt att skapa ett program om man har ont om tid. Därför gör du rätt i att välja någon av mina resor, jag hoppas kunna göra två-tre gruppresor per säsong. Mina program är genomtänkta och innehåller alltid möten med människor och en massa god mat. Förutom Indiens rika kultur och natur förstås! Välkommen till Into India!

Hälsningar Britta Algulin

 

Vilket blir ditt indiska äventyr?